Accessoarer

By admin,

Ett av de absolut enklaste sätten att uppdatera garderoben är genom att lägga till en eller flera accessoarer. Med accessoarer kan man skapa sin egen personliga stil. Dessutom är accessoarer perfekta för att med små medel kunna piffa upp vilken outfit som helst.

Vad är accessoarer?

Man kan säga att accessoarer är alla de tillbehör som man har till sin klädsel. Dit hör till exempel klassiska accessoarer som hattar, skor, skärp, väskor, scarfs, smycken och handskar. Men man bör inte glömma att i dagens moderna samhälle finns det andra detaljer som också kan räknas till accessoarer, så som mobilskal, mobilväskor, hörlurar och liknande.

Varför har man accessoarer?

Grundtanken bakom accessoarer var att tillbehören skulle matcha den övriga klädseln och bidra till att skapa en enhetlig modestil. Men senare kom en tanke att accessoarer lika gärna kunde bidra till att bryta av en stil och skapa en helt egen, unik och personlig stil. Man kan bära accessoarer för att visa att man tillhör en viss stil, för att visa att man passar in i en viss trend eller varför inte för att visa upp att man har en viss politisk åsikt eller tillhör en viss religiös åskådning.

När bär man accessoarer?

Accessoarer kan bäras till alla typer av klädstilar och vid alla tillfällen. Däremot går det ju att anpassa valet av accessoarer så att de passar in till klädvalet och när man ska bära accessoarerna. Till vissa typer av klädsel är valet av accessoarer särskilt viktigt. Dit hör till exempel när man bär klänningen som kallas för ”Den lilla svarta” och som i mångt och mycket bärs upp just av sina accessoarer. Accessoarerna är också extra viktiga vid olika högtidsklädslar och vid speciella dagar, så som vid ett bröllop. Alla har väl hört ordspråket att man ska ha ”något gammalt, något nytt, något lånat och något blått” som accessoarer vid ett bröllop eftersom det anses vara lyckobringande.