Årets träningsmode

By admin,

Vi blir alltmer aktiva i det här landet. Ända sedan början av 1900-talet då regeringen bestämde sig för att för att alla ska röra på sig mer, har mängden träning och aktivitet ökat stadigt. Vi ser dippar under åren och får höra hur barnen rör sig för lite men den generella trenden är ändå på uppgång.

Mode och träning har hört ihop i fler årtionden men det är inte förrän början på 2000-talet som vi började använda träningskläder som vardagskläder. En del går till och med så långt som att kombinera sina träningsskor eller leggings med sin partyoutfit. Och det är inte så konstigt, träningskläder är sydda och utformade för att sitta bekvämt och röra sig med kroppen. Det har till och med dykt upp en subgenre till träningsmodet som kallas för ”sport glam”. Där utgår man från de klassiska formerna och linjerna som träningskläder ger, men skapar en glammigare variant som du kan ha på fest.

Man ser också hur nätbutikerna som säljer träningskläder har förändrats. En nätbutik som säljer sportkläder kan numera också sälja kläder som passar lika bra i joggingspåret som framför teven eller medan du fikar på stan.

Om vi då går över och tittar på vad som ligger högt på trendlistan i år är det första pastellfärger. Ljusgrön, rosa och blå samt midjekorta huvtröjor. Nike har också lanserat sin nya skomodell, Aire Force 1, som ser både bekväma och träningsvänliga ut. De passar lika bra när du shoppar på stan som när du ska lyfta skrot på gymmet. Vi ser också de klassiska modellerna håller sig kvar såsom den mjuka västen som passar utmärkt för vårjogging eller långpromenader. En kul sak är att minikjolen är tillbaka och passar utmärkt ovanpå leggings.