Att välja rätt foundation

By admin,

För att få det bästa möjliga resultatet gäller det att välja rätt produkter. Detta är a och o när det gäller praktiskt taget allt inom skönhetsvård, och en foundation är verkligen inte ett undantag. Så hur ska man egentligen tänka när man gör detta val?

Till att börja med gäller det att ha ett mål i åtanke. Olika foundations ämnar nå olika mål; en del är täckande och matt medan andra används bättre för att jämna ut färgen och ge lite mer glow till huden. Vet man inte vad man vill uppnå blir valet så mycket svårare. och det finns så mycket att välja mellan.

När man vet vad man vill ha för slags foundation gäller det att veta sin hudtyp. Alla foundations har inte en specifik hudtyp i åtanke, men har man torr hud kommer man verkligen inte vilja välja en foundation för fet hud av misstag. Resultatet av något sådant kommer att vara allt annat än önskvärt. Vet man inte vilken hudtyp man har kan man ta hjälp av denna guide.

Men det finns mer att tänka på. Det är också bra att tänka på vilka andra hudvårdsprodukter man använder till vardags. Anledningen till detta är att man kommer att vilka att ens foundation har samma bas som resten. Använder man exempelvis många vattenbaserade hudvårdsprodukter är inte en oljebaserad foundation rekommenderad.

Med foundation i hand måste man ju även se till att testa den ordentligt. Det räcker inte att prova den på handen eller armen och bara se resultatet där. Man kommer att vilja prova den i hela ansiktet innan man kan säga om den är rätt eller inte. Den bästa nyansen är den som mer eller mindre blir osynligt för att den smälter samman med huden så bra som möjligt. Det man absolut vill undvika är en foundation som är mörkare än ens egen hy. Då blir det nämligen betydligt svårare att få ett jämnt resultat.