Bästa frukten för din hud

By admin,

”Du är vad du äter” är något som många tycker är en sund sanning att utgå från. Men man behöver inte vara fantast för att äta rätt och även påverka sitt utseende. Detta beror på att huden visar hur pass bra du mår och äter man mer godartade livsmedel blir därmed utstrålningen bättre.

Grönsaker förordas ofta och i många dietprogram men faktum är att även frukt har stor inverkan. Speciellt gröna grönsaker och gröna frukter innehåller klorofyll. Detta ämne hjälper cellerna att upprätthålla dess vitalitet och har dessutom massor med näringsämnen. Mycket mörkgröna ger mer näring än de ljusa. Det fungerar som så att antioxidanterna har en anti-inflammatorisk egenskap vilka bromsar cellernas nedbrytning. Dessutom hindrar de tidigt åldrande.

Mörka frukter

Vilka frukter och bär är då bra? Blåbär, katrinplommon och gojibär är de mörkaste men det finns även andra frukter som ger bra resultat, jämte grönsaker. En annan ingrediens som påverkar huden är karotenoider, finns exempelvis i morötter och papaya. Flera studier visar att hud på människor får en nyans som är mer tilltalande än solbränna.