Fixa naglarna hemma

By admin,

Att gå till en salong och göra manikyr kan vara lyxigt ibland, men det blir dyrt i längden. Det är dock inte särskilt svårt att fixa snygga naglar hemma om du har rätt verktyg och vet hur du ska göra. Vissa professionella verktyg kostar en del, men det lönar sig i längden. Här kan du läsa mer om hur du enkelt fixar dina naglar hemmavid.

Investera i rätt verktyg

Vackra naglar ger ett välvårdat och hälsosamt intryck. Att regelbundet sköta om dina naglar minskar även risken för sjukdomar och infektioner. Med praktiska verktyg från lotusproshop.se kan du effektivt klippa, fila och slipa naglarna. Detta är grunden för att lacket ska fästa och för att du så naglar som håller länge. En nagelborr kan även användas för att ta bort gel eller akrylnaglar vilket annars måste göras på salong.

Underlack, lack och överlack

Många gör misstaget att de endast använder ett sorts nagellack. För ett hållbart resultat behöver du underlack, vanligt nagellack och slutligen ett överlack. Detta skyddar nageln mot missfärgningar samt gör att manikyren håller längre. Gellack och vissa andra sorter kräver även en särskild UV-lampa. Tänk på att alltid hålla naglarna rena även om du har nagellack. Nagellack med sprickor kan öka bakteriekoncentrationen vilket gör det viktigt att regelbundet tvätta naglarna.