Glöm inte att anpassa hudvården efter hudtyp och område

By admin,

En bra hudvårdsrutin kan verkligen göra underverk på lång sikt. Men för att få denna effekt är det mycket viktigt att du anpassar din hudvård efter både din hudtyp och det område du ämnar behandla.

Ta reda på din hudtyp

Första steget du måste ta, om du inte redan gjort det, är att ta reda på vilken hudtyp du faktiskt har. För att kunna göra detta kan du först tvätta ditt ansikte ordentligt och låt det torka som vanligt. Har du nyligen använt några produkter kan det vara klokt att tvätta ansiktet en gång till för att vara säker.

Känn nu på olika området av huden och titta efter några av kännetecknen för olika hudtyper:

  • Torr hud stramar och känns lättirriterad. Den saknar inte bara fukt utan även lyster.
  • Fet hud ser blank ut och känns oljig. Den har stora porer och får lättare finnar och pormaskar.
  • Känslig hud har synliga blodkärl, speciellt på kinderna och kring näsan. Den blir lätt röd och irriterad.
  • Normal hud är mjuk och följsam. Den har inga extrema fall av de ovanstående problemen.

Viktigt att veta är att de flesta har vad man kallar för blandhy och kan därför ha normal hud på vissa områden medan andra faller mer under några av de andra kategorierna. Det är därför viktigt att du kollar alla delarna av ansiktet.

Skaffa rätt produkter

När du har all denna information är det dags att hitta de rätta produkterna. När du tittar runt i butiker är det viktigt att du läser beskrivningarna väldigt noga så du vet att du köper produkter för din hudtyp. Om du nu köper för blandhy kommer det förstås kosta lite mer, men samtidigt kommer produkterna också räcka längre än om du hade använt dem på hela ansiktet.