Hudvårdstips för mogen hy

By admin,

Som vi åldras är det mycket i kroppen som förändras på något vis. Huden är verkligen inte ett undantag. Att förändra sin hudvårdsrutin är därför något som kommer att behöva göras med åldern. Här har vi samlat ett antal tips om hudvård för mer mogen hy.

Huden behöver mer fukt

En förändring som sker är att huden blir allt torrare som vi blir äldre. Fetare och krämigare produkter kan därför komma att bli mer och mer användbara. Har du också använt fuktcreme i din hudvårdsrutin tidigare kan det vara klokt att göra övergången till ett serum istället. Fuktcreme fungerar bäst på att skydda de yttre lagren medan ett serum kan ta sig in djupare och därför återfukta mogen hud mer effektivt.

Prova några hudbehandlingar

Behandlingar av olika slag kanske du redan provat på genom åren. Men när huden börjar mogna kan det vara trevligt att få lite experthjälp emellanåt för att hålla huden så vacker den kan vara. Idag finns det en hel del att välja mellan och vissa kan till och med behandla rynkor av olika slag.

Peela inte huden lika ofta

Har du haft som vana att peela huden regelbundet kan det vara klokt att dra ned på detta. Du behöver inte nödvändigtvis sluta helt och hållet, men mindre regelbundet är åtminstone rekommenderat. Mogen hy är nämligen mer känslig och kan lättare bli irriterad om du peelar den för ofta. Välj gärna mjukar peelingar när du väl använder dem.