Kvinnligt mode

Kvinnligt mode hösten 2013

By admin,

Allt eftersom har modet blivit allt omväxlande med tanke på att det finns olika inspirationskällor att hämta kraft ifrån. Men det finns vissa tydliga trender för kvinnor under hösten 2013.

Klänning

Det mode som gäller för festen är kvällsklänningar i hårda men glänsande färger inspirerade av olika metaller. Klänningen ska vara skuren på ett sådant sätt att den uppfattas som sexig och inte döljande.

Väskan

Till kvällsklänningen är det ett måste att ha en liten väska som fyller mer funktionen av accessoar än att man faktiskt har något i den mer än det absolut nödvändigaste. För att passa med den rådande klädstilen kan väskan vara dränkt i olika former av glitter och annat så kallat bling bling. Detta gäller även för klänningen i sig som kan vara rejält utsmyckad med detaljerade mönster och till och med ädelstenar, äkta eller tillverkade.

Polon

Det mode som gör en överraskande comeback är polokragen för kvinnor. Efter flera års frånvaro är den tillbaka i en kroppsnära version som komplement till olika klassiska stilar. Att ha polokrage fungerar både till högtidsblåsan och som till vardagskjolen.

Jackan

Det som kommer spara några slantar är att modet för höstjackor liknar i mångt och mycket det utbud som fanns i våras. Det ska vara rockiga jackor gjorda av tjockt läder med accessoarer i alla möjliga färger. Precis som under våren är även pastellfärger helt rätt under höstens blåsiga dagar.