Misstag du gör när du duschar

By admin,

Det är ganska vanligt att göra misstag när du duschar som har negativa konsekvenser för din hud. Ett misstag är att duscha i för varmt vatten, vilket torkar ut huden. Detsamma gäller om du duschar i för kallt vatten eller för länge. Att duscha sunt innebär också att inte duscha för ofta. Många av oss vill duscha varje dag men den perfekta duschen tas i ljummet vatten.

Smörj dig efter duschen

Det är viktigt att du vårdar din hud efter duschen och det bästa är att smörja dig med en bra bodylotion. På Detailery kan du köpa något så ovanligt som fast bodylotion, det är bara att värma den i händerna innan du applicerar den på kroppen. De har även flytande bodylotion samt en mängd andra hudvårdsprodukter. Det är viktigt att använda återfuktande krämer efter att du har duschat.

Ta hand om din hud

Det är viktigt att ta hand om huden eftersom det är kroppens allra största organ. I vårt nordiska klimat är det lätt att huden torkar ut och återfuktning är därför a och o. Det finns många ekologiska och naturliga produkter som är bra för huden som du kan använda. Försök också att alltid duscha i ljummet vatten och när du ska torka dig ska du inte gnugga på huden.