Modeinnovationer

By admin,

Precis som resten av världen så rör sig även mode mycket snabbt framåt. Och det gäller inte bara stil och utseende, även  tekniken har förbättrats på många olika områden. 

Hårförlängningar

Ett konkret exempel på utvecklingen hittar vi i ett nytt typ av fäste för löshår. Istället för att fästa fast löshåret med lim, tejp eller ringar så använder sig nya flip & go tekniken sig av en transparent lina runt huvudet. Största fördelen med detta är att det är väldigt enkelt att sätta på och ta av. Den andra stora fördelen är att det inte sliter lika mycket på ditt eget hår, något som kan vara ett mycket stort problem med vissa andra fästen.

Lysande kläder

Belysning är något som har blivit allt enklare att inkludera i kläder och exemplen blir allt fler. Speciellt i festivalkläder för raves innehåller inte sällan färggrann belysning som antingen är statisk eller som till och med kan blinka i takt med musiken. Ett exempel på den senaste tekniken är ett par skor som man kan kontrollera via mobilen och där ställa in både färg och hur de blinkar. Lamporna sitter längst hela sulan och lyser upp marken där man går.

3d-skrivare

3d-skrivare är en teknik som fortfarande är förhållandevis ung men det har inte hindrat modedesigners från att försöka nyttja tekniken för att skapa helt nya former av klädsel.

Det största problemet med tekniken är dock att materialen som går att använda inte är lika de mjuka tyger som normalt används vid kläder. De saker som då vanligast skapas med tekniken är accessoarer, smycken, skor och glasögon. Det spekuleras i att man kommer se olika typer av hybridplagg som använder både vanliga tyger och 3d-utskrifter innan helt 3d-utskrivna plagg börjar dyka upp.