Ny vintergarderob?

By admin,

Det var över ett år sedan man öppnade lådorna och IKEA-påsarna där man stuvat undan alla vinterkläder. Och ibland suckar man bara. Under det senaste året har du kanske bytt stil helt, eller så har dessa kläder hängt med i alldeles för många vintrar. Det är dags för en ny garderob.

Frågan är ju bara hur man ska ha råd att köpa en helt ny garderob?

Det gäller att gå igenom garderoben och lista ut vilka plagg som är mest essentiell att byta ut. Har du endast ett par varma byxor och de har ett hål i knäet? Då borde de prioriteras. Kolla upp hur ytterkläderna ser ut: är jackan hel och ren och hur är det med vinterskorna? Därefter kan det vara skönt med några tjocktröjor, lite varmare sockar och en schysst mössa.

För den med riktigt tajt budget kan man börja på second hand och loppisar. Se om det går att rädda några plagg genom att byta ut knapparna eller liknande för att göra plagget mer likt din stil. Här kan det också vara som mest prisvärt att köpa tröjor och andra plagg som endast är menade att vara under andra plagg. Då spelar det ju ingen roll hur den ser ut så länge den är skön och sitter som den ska.

Man kan också leta efter rabattkoder och erbjudanden på nätet. Vissa sidor samlar ihop alla dessa reor så du enkelt kan söka på deras sida efter hela garderoben. Att spara in så lite som 10 % av priset kan vara värt det när man är i behov av en varmare, men fortfarande snygg, jacka. Shoppa reorna så långt det går och välja gärna att handla de dyrare plaggen på detta sätt.

En mössa eller stickad tröja kan man köpa för originalpris utan att tänja på budgeten, men ett par vettiga vinterskor kan kosta en del och då är det skönt att få lite rabatt på varan.