Om formen själv får välja

By admin,

Att komma igång och träna igen efter att du haft en längre viloperiod kan vara svårt. Tid och energi är oftast en bristvara och därför krävs det att du hjälper dagsformen på traven genom aktiva val mot förändring.

Ibland kan det vara allt annat än enkelt att motivera sig själv att dra på sig löparskorna, packa simväskan eller att åta sig vilken annan träningsform som helst där du får lite tid för dig själv och en chans att aktivera kroppen på ett sätt som på sikt stärker den och ditt välbefinnande. I en hektisk vardag där tid och energi verkar vara den dyraste och ovanligaste handelsvaran, sätter man lätt sig själv i andra eller tredje rum, helst om man har barn. De gånger som man faktiskt får tid över är det även enkelt att man fastnar i soffan, då energinivåerna näst intill är slut och hjärnan lätt dåsar av då den fått chansen.

Det är helt enkelt svårt att vänta in den där perfekta dagsformen då det kommer till träning, då den egentligen aldrig infinner sig, helst om du inte tränar! Här krävs det istället att man bryter sina invanda mönster och genomför en förändring där du öppnar upp mer tid för dig själv. Det kan handla om att du dammsuger en gång mindre i veckan, eller att du köper en diskmaskin (om du råkar vara en av dom som fortfarande handdiskar). Avsätter du den tid du sparar på att börja komma igång och få lite välbehövlig fysisk aktivitet på schemat så kan vi lova dig att du väldigt snart kommer känna dig mycket piggare och friskare i kroppen.

Det allra viktigaste är att ta tjuren vid hornen och komma igång. Det spelar egentligen ingen roll om du går, springer eller hänger dig åt maskinträning på gymmet. Styrkeövningar kan även genomföras hemma med kroppen som belastning, eller genom att du köper hem några få vikter.

Det kan även vara enklare att komma igång om du ser till att utrustade dig med nya bra skor, sköna och välsittande kläder, samt annan utrustning ifrån en fysisk sportbutik eller någon webbshop med bra utbud för damer.

Vi är säker på att du kommer att lyckas bara du ger dig själv chansen. Allt som krävs är att du verkligen ser till att ta det där första stapplande steget mot förändring. Resten kan faktiskt komma att rulla på själv av bara farten. Så låt inte dagsformen avgöra om du ska förbättra ditt välbefinnande eller inte, utan gör ett aktivt val redan idag!