Om kläder och nöje

By admin,

Nöje kan man finna i mycket, inte minst i att köpa sig nya kläder. För många är det ett sant nöje, och gärna något man ägnar åt sig flera gånger i månaden. Visst är det så, att en grå och regnig dag kan ett par nya jeans få en att dra på smilbanden?

Många människor, tjejer som killar tycker det är väldigt viktigt att köpa sig nya kläder för att kunna variera sin utstyrsel ofta. Intresset är främst mode och se bra ut, och att må bra över sitt utseende. De som själv skapar kläder och är intresserade av färg och form kan även finna nöje i att köpa nya kläder och att hålla koll på de nya trenderna. Oftast kommer intresset i den ganska tidiga tonåren för många, man ser på vad ens vänner har på sig och vad förebilder har på sig etc.

Ofta köper vi nya kläder inför speciella tillfällen som kan vara bröllop, antingen ens egna eller någon annans, examen, om man kanske ska på en stor och viktig arbetsintervju och vill visa sig i sitt bästa eller andra typer av tillfällen där man vill ha något nytt och mer passande.

Om man inte ser upp, och man använder shoppandet för att fylla något som känns tomt är det lätt att man går från att ha det som ett nöje till att istället ha problem med det. Det är då man blivit beroende och helt inte kan låta bli att handla oavsett vad priset blir i slutändan. De flesta råkar givetvis inte ut för detta, men det finns dem som drabbas. Allt i sin balans är bäst, så länge det är ett nöje och inget som känns som ett livsnödvändigt behov är man helt på det torra.