Rock

Rockkläder

By admin,

Designers, modemagasinsredaktörer och fashionistas får säga vad de vill om vad som är rockkläder men de människor som har musikstilen i ryggraden kommer alltid att gå sin egen väg. Det räcker att besöka en musikfestival i rockens tecken och man kommer att se alla möjliga stilar där vissa är tidslösa medan andra kommer och går. Denna musik kommer i väldigt många nyanser från det mycket hårda till de bomullsmjuka balladerna och det återspeglas i kläderna som bärs av rockers.

 

Jackan

Rock käder

Oavsett vilken typ av rock man fastnat för är skinnjackan en essentiell del av garderoben. För de riktigt sunkiga, som ser ut så av val och år av erfarenhet, gäller det att jackan ska vara så sliten att den verkligen visar att man varit med sedan hårdrockens begynnelse. Sedan finns det dem som inte kan tänka sig en skinnjacka utan en hel uppsättning av nitar med ett matchande nitbälte. Andra väljer att sy fast märken från sina favoritband både på rygg men främst på ärmarna av jackan.

 

Jeansen

Ett annat plagg som är ett måste i dessa sammanhang är jeansen. De kommer i alla möjliga stilar med utsvängda som klockor om man tycker om musiken från 1970-talet till de otroligt slimmade och kroppsnära svarta jeansen om man tillhör en annan del av denna musikkultur. En del som gör jeansen rockiga är att de, som på samma sätt som jackan, gärna får se slitna ut. Vill du ha ett exempel har vi hittat några riktigt snygga rockiga jeans på dunken.se.

 

Skorna

Att ha på sig boots är sällan fel och om man vill passa in i sammanhang där man förväntas ha på sig rockkläder är boots nästan alltid rätt. Den gitarrbaserade musikstilen är i vissa sammanhang starkt förknippad med motorcykelkulturen där många av dessa boots är på gränsen till ett krav att bära.
Så när du tänker på rock är det helt enkelt en skinnjacka, ett par jeans och boots som gäller.