Så får du håret att växa snabbare

By admin,

Den som vill få långt hår försöker ofta olika patentlösningar för att håret ska växa snabbare. Råd och tips om hur man ska förfara finns i mängder. Veckotidningar, reklam, internetsajter och frisörer och andra andre fyller spalter med sina bästa rön.

En hel del av dem påpekar att hårväxt är genetiskt betingat men att viss hårförlängning kan ske naturligt. Proteiner, mineraler och vitaminer är de preparat som föreslås men även hur ett leverne i harmoni får håret att växa bättre och snabbare.

Individuella förutsättningar

Var och en bör dra sina egna växlar och själv studera hårtillväxtens förändring i olika stadier. Det finns även fakta som tyder på att kemiska preparat och användandet av fön eller locktänger är hämmande för hårväxten. Det finns de som hävdar att en kort toppning med max en centimeter var tredje månad är att fördra som motpol till dem som förespråkar en tätare klippning, var sjätte vecka. Men hur ofta är beroende på hur hårtopparna ser ut, kluvna toppar måste klippas bort anser en del expertis och många fakta stöder den tesen. Summan av kardemumman blir att den som vill få håret att växa snabbare måste utgå från sina egna individuella förutsättningar.