Skydda ditt färgade hår på stranden

By admin,

Alla som gillar sol och bad på sommaren eller under utomlandssemestrar vill göra just det: sola och bada. Den första tanken inför detta brukar vara solskydd, det får man inte glömma för att skydda kroppen. Vad som också är viktigt är att skydda håret.

Även håret och hårbotten behöver skydd mot solen men även det salta havsvattnet eller poolens klor. Faktum är att man kan förbereda sig lång tid innan säsong eller resan. Detta för att ens hårstrån ska stå så bra emot de påfrestningar det utsätts för. De som har färgat hår behöver dessutom hålla extra koll på sitt hår eftersom solens strålar kan påverka färgen. Ett sätt att skydda färgat hår är att använda solhatt, på så sätt kan man skydda och behålla sin färg.

Frukter

Givetvis finns det olika preparat att använda och sådana som rätt schampo, bra balsam och andra krämer som fuktar in är ett måste. Men även att förbereda sig genom bra mathållning, särskilt frukt och grönsaker gör att håret blir starkare och man klarar sommaren bättre. Som exempel kan nämnas aprikos, bär, vindruvor, broccoli och spenat eftersom dessa är särskilt rika på antioxidanter vilket förstärker håret.