Välmående hår, hud och naglar

By admin,

Alla vill väl vara fin i håret oavsett om det är fest eller vardag. En förutsättning är att regelbundet gå till frisören men också att se till att man själv håller en livsstil som gör att hela kroppen mår bra. Kosten har som många redan vet en otroligt stor påverkan på vårt välbefinnande, men vad många inte vet är att den även påverkar kvalitén på både vårt hår, vår hud och våra naglar.

Välmående

Kostens påverkan

Att man varierar kosten kan göra underverk för din hälsa och hur du mår. Men också att huden, håret och naglarna mår bättre av en näringsrik kost. Många faktorer bidrar till sämre hy, sämre kvalité på håret och sköra naglar.

Kost som är bra är där det finns omättade fetter som fet fisk, olika nötter, avokado så detta är det man bör ha som första val i sina måltider. Försök att i så stor utsträckning använda dig av tallriksmodellen gör att du får i dig det du behöver av bra näringsämnen. Att försöka undvika allt för mycket kaffe och te är också viktigt, det är bättre med vanligt vatten som du med fördel kan dricka flera gånger under dagen och fylla på vätska i kroppen.

Håret

Hårvård

För att få ett vackert och friskt hår krävs det att man både sköter kosten och ur man mår på insidan som vi nämnt ovan men även hur man sköter håret samt vilka påfrestningar det får utifrån. Använder du hårfön och plattång ofta utan att använda dig av värmeskyddande produkter är det lätt att håret blir slitet och glanslöst. Det gäller att använda produkter som är passande för just sin hårtyp och som skyddar och återfuktar håret för att det ska kunna må som allra bäst.

Ett annat bra sätt för att underhålla sitt hår är att man regelbundet går till en frisör och får tips och råd om hur man sköter sitt hår på bästa sätt. Genom att regelbundet klippa håret och bli av med kluvna hårtoppar blir håret friskare och håller längre. En frisörkedja som finns runtom i landet är Attityd och bor du i till exempel Borlänge kan du boka en tid där för vård av ditt hår. Företaget har en webbsida där du enkelt kan välja stad du vill komma till och du kan sedan klicka dig vidare och boka ditt frisörbesök direkt online.

Huden

Antioxidanter är bra för din hud och sådan får du i dig genom frukt och grönsaker och grönt te, dessa antioxidanter gör att cellerna i huden fixas till och minskar åldrandet av huden. Röker du så blir huden mindre syresatt och det tillförs oxidanter som gör att huden åldras fortare, att sluta röka och äta mat med Omega 3 är bra för din hud.

Naglarna

Kvalitén på dina naglar bestäms hur du under en längre period har ätit och vilken kost du nyttjar. Har du sköra naglar så är det oftast brist på olika mineraler som zink, magnesium, järn och kalcium. Även kisel kan saknas om du inte ätit en allsidig kost. Att bygga upp kvalitén på sina naglar gör man inte i en handvändning utan det är resultatet av vad du äter som avgör. Så där får du inte ge upp utan skapa dig en livshållning som är regelbunden och dina måltider är näringsriktiga då kommer du att se resultat på dina naglar.