Vårens mode

By admin,

Efter regn kommer solsken och efter vinter kommer vår. Och efter vår kommer sommar! Äntligen har vi fått varmt och sommarvärme i vårt lilla avlånga land och vi alla trycker in vinterjackor och skor så långt bak i garderoben som möjligt.

Många av oss firar ofta vårens och sommarens ankomst med att ge oss ut på en liten shoppingrunda för att införskaffa vårens och sommarens hetaste modeprylar. Det som man kan se hos de allra flesta modebutiker är att det är ljusa färger som gäller i vår. Vitt och pastellfärger är färger som blommar ikapp med vårt nykläckta Sverige.

Butikerna visar vägen

Modebutiken Nelly har lanserat sin vårkollektion och man kan se att de helt och hållet följer de härliga vårtrender som man sett på catwalken. Det är lätta och ljusa kläder som visas tillsammans med härliga klänningar och snygga shorts. Handlar man via Nellys hemsida har man möjlighet att välja mellan olika rabatter som erbjuds. Bland annat kan man få 15% rabatt om man handlar för över 500 kr. Man kan också få 30% rabatt på några av deras utvalda klänningar. För att se alla rabatter kan man spana in rabatterat.nu som samlat alla dessa rabatter. 

Damernas värld har varit och tjuvkikat i  både i H&Ms och i butiken Zaras vårkollektioner och de visar samma tendenser där. Ljusa färger i vitt, rosa och beige. H&M erbjuder även lite mörkare toner på sina plagg och de är ute efter att fånga stilen Hippie Chic, vilket de faktiskt lyckats riktigt bra med.

Modebloggare hänger på

Modebloggaren Susanne har anammat vårens skimrande trend och på hennes blogg visar hon upp hur de metalliska skimrande klädesplaggen kan se ut. Hon visar hur trenden ”glam sport” etsar sig in i våra sommargarderober. Även den stora härliga skjortan och de abstrakta mönstren inom ”pop art” får sin egen plats.

Sammanfattningsvis står det klart att det är ljusa färger som dominerar nu under våren och inför sommaren. Ljusa färger är alltid fräscht och att få svida om till vårens nyheter får alla att glömma vinterns depressioner och återigen leva upp under solens värmande strålar.