Vinterrutiner att följa

By admin,

Under vintern är vi alla lite mer ömtåliga. Den bitande kylan kan vara vår värsta fiende om vi inte tar hand om oss själva. Vi har hittat några bra rutiner inte bara för att ta hand om sig, utan också för att vara sitt trendigaste jag.

Långt hår är inne

Man ska ha ett långt hårsvall i vintern. Det är inte bara snyggt, den extra längden gör huvudet lite varmare. Har man inte möjlighet att spara ut till långt hår på så kort varsel, kan man fästa löshår under vinterperioden och gå tillbaka till en kortare frisyr när värmen återkommer.

Man ska ta vara på håret och skydda det från vintervinden. Bär gärna mössa och håret i flätor när du är utomhus. Ge håret härliga inpackningar och gå aldrig ut med blött hår, det är som tortyr för håret att torka i kyla.

Huden blir torr och ledsen

Huden gillar verkligen inte kylan: vare sig om vintern är torr eller fuktig. Huden ska vara varm för att må bra. Och den ska vara återfuktad. Du behöver bra krämer för att hålla huden i form och den ska smörjas in varje dag och efter varje dusch eller bad. Huden torkas ut istället för återfuktas av vattnen och onödigt skrubbandet tar bort hornlagret, vilket kan leda till irritation och eksem. Huden är skörare än vad du tror.